Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Ελπιδοφόρο τεστ εντοπισμού των καρκινικών κυττάρων

Ελπιδοφόρο τεστ εντοπισμού των καρκινικών κυττάρων
Ένα νέο, ελπιδοφόρο τεστ εντοπισμού των καρκινικών κυττάρων πρόκειται να δοκιμαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε με το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης για την εμπορική εκμετάλλευση ενός αιματολογικού τεστ με το οποίο θα εντοπίζεται και το παραμικρό καρκινικό κύτταρο, ανοίγοντας το δρόμο για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
"Αυτή η νέα τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να παράσχει ένα εύκολο τεστ για τον εντοπισμό των καρκινικών κυττάρων και επίσης για να καθοριστούν τα βιολογικά χαρακτηριστικά" του όγκου, εξήγησε ο Ρόμπερτ Μακόρμακ, υπεύθυνος της πρωτοποριακής τεχνολογίας και στρατηγικής της Veridex, θυγατρικής της Johnson Johnson.
 "Η συλλογή πληροφοριών στο πλαίσιο μιας κλινικής έρευνας μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας και να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι ασθενείς", πρόσθεσε.
 Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο αιματολογικό τεστ που εντοπίζει τα καρκινικά κύτταρα στο αίμα θα μπορούσε μια μέρα να αντικαταστήσει εξετάσεις όπως τη μαστογραφία, την κολονοσκόπηση, ακόμη και τη βιοψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου