Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Οδηγός δημοσιεύσεων στο facebook. Πότε να δημοσιεύσετε τα posts σας

Υπάρχουν οδηγοί επιβίωσης στην ζούγκλα. Υπάρχουν οδηγοί για το πώς να επιτύχετε στην καριέρα σας και στην ερωτική σας ζωή. Φυσικά και θα έβγαιναν οδηγοί για επιτυχημένα posts στο facebook. Δεν θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε καθώς πολλές επιχειρήσεις επενδύουν στα social media ως μέσον για να προωθήσουν τα προϊόντα ή τα μηνύματά τους.
Η εταιρία Virtue, που έχει σαν αντικείμενο ασχολίας της το marketing στα κοινωνικά δίκτυα παρουσίασε μία μελέτη που βασίστηκε στα ενδιαφέροντα στατιστικά της ομάδας Data του Facebook.
Οι κορυφαίες στιγμές δραστηριότητας των χρηστών είναι μέσα στις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας στις 11:00, στις 15:00 και στις 20:00. Οπότε αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερο κοινό να βλέπει τις δημοσιεύσεις, σας επιλέξτε αυτές τις ώρες. Στον αντίποδα, δημοσιεύοντας σε ώρες που δεν έχουν μεγάλη δραστηριότητα οι χρήστες, αποφεύγετε τον μεγάλο ανταγωνισμό. Η χρυσή συνταγή απ’ ότι φαίνεται είναι να δημοσιεύεται διάφορες ώρες ώστε να έχετε και τα δύο αποτελέσματα.

Εν τάξει όμως με τις ώρες τις ημέρας. Ποιες μέρες όμως είναι περισσότερο αποδοτικές ώστε τα δημοσιεύματά σας στο facebook να έχουν μεγαλύτερη απήχηση; Πάλι σύμφωνα με την Virtue, οι μέρες της εβδομάδας με την μεγαλύτερη δραστηριότητα τόσο σε posts, όσο και σε σχόλια είναι η Τρίτη και Τετάρτη.
Όποια μέρα και ώρα κι αν επιλέγετε πάντως για να δημοσιεύετε τα posts σας, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπ’ όψιν και το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, σε σχέση με την ηλικία του. Όπως είναι διαφορετικά τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων, είναι διαφορετική και η ανταπόκρισή τους στα μηνύματά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου